Mina böcker

Ett eget stallDen bästa platsen att rida käpphäst på ligger bakom skolan. Där finns en glänta som alltid är tom på folk. Dit går Isra och Sara varje dag efter skolan. Men när larmet ringer på Isras telefon är det dags att gå hem. Mamma som tror att hon är kvar i skolan och gör läxor behöver hjälp med småsyskonen och skulle dessutom aldrig låta henne vara ute själv på kvällarna. Skogen är farlig, och tänk om de skulle stöta på gänget i svarta jackor som alltid hänger på torget?

Hemma hos Isra är det stökigt och högljutt, och dessutom har mamma städat ut Isras käpphäststall i garderoben för att få plats med lillebrors kläder. Var ska hästarna bo nu? Isra och Sara måste göra något, deras hästar kan inte vara hemlösa längre. De måste hitta ett eget stall.


Angelica Öhrn har skrivit en varm och gripande vänskapsberättelse. Om att hitta sin egen plats, rädslan att förlora en vän, och kärleken till käpphästar.

Slita sig


På halvön styr oskrivna regler och gamla vanor. Livet för Lella och hennes syster har skakats om och fria från vuxenvärldens blickar sköter de om sig själva, hästarna och gården efter bästa förmåga. På helgen festar de i gropen. Det är i gropen det händer där hånglar man och dricker smuggelsprit är man inte i gropen är man ingen. Lella drömmer om något större, hon vill bli veterinär och tävlingsryttare. Och så får hon plötsligt chansen att ta över D-Day, en häst ingen vill ha. Lella börjar ifrågasätta D-Days förra ägare, som är regionens stora ryttarstjärna och ungdomarna på halvöns stora stöd. Tänk om hon inte alls är så bra som alla påstår att hon är? Men att ifrågasätta gällande maktordning görs inte ostraffat.


Angelica Öhrn har skrivit en gripande uppväxtskildring, präglad av en landsbygd där tydliga regler och normer styr.Slita siggestaltar även det starka band som kan utvecklas mellan häst och människa och hästens läkande kraft.

Roslunden BK

För lagets bästa

Adam ska bli fotbollsstjärna när han blir stor, precis som Messi och Ronaldo. Han är lagets bästa spelare och blir alltid arg om någon gör ett misstag.


Ilyas vill helst inte spela fotboll alls. Adam och hans kompisar är alltid taskiga mot honom om han råkar missa bollen. Men det är pappas dröm att Ilyas ska bli fotbollsspelare.


Men vad händer när laget får en ny tränare. En tränare som dessutom har varit fotbollsproffs. Hon borde väl ändå bara gilla de duktiga spelarna? Eller kommer det att bli helt annorlunda nu för spelarna i Roslunden BK?

Rätt i mål

I säsongens sista match ska Roslunden BK möta laget IF Vargarna. Adam inser att de måste göra allt för att vinna över dem. Och för att vinna behöver de en riktigt bra målvakt. Kanske kan Wilmer tänka sig att bli målvakt? Han har ju varit det förut.
Men Wilmer vill inte alls bli lagets målvakt. Det är bara det att det är så svårt att säga nej, när alla runt omkring vill att man säger ja.

En bok om fotboll, vänskap, att våga säga nej, men också om den första spirande kärleken.

Hål i nätet

Aisha drömmer om att bli fotbollsproffs och att stanna kvar i Roslunden. Aisha och hennes mamma lever under skyddad identitet, men i Roslunden har de äntligen funnit en trygg tillvaro.


Emil drömmer om högre månadspeng. Annars är han rätt nöjd med livet. 


Emil och Aisha utbildar sig till domare. Båda gillar att döma.  Men Emil blir anklagad för fusi och  Aisha råkar ut för en aggressiv förälder som hotar henne. De vuxna i närheten ser, men ingen hjälper dem. Vad ska de göra nu?

Kompisarna i Bäckby


Bäckahästen


En bäckahäst är ett mystiskt väsen som lever under vattnet i forsar och sjöar. Men de äter inte gräs som vanliga hästar. De äter kött. Människokött.
Jakob, Idriz och Roya är bästa vänner. De brukar alltid ses på 4H-gården för att rida eller berätta spökhistorier. Jakob älskar spökhistorier. Han drömmer om att stöta på monster, gastar och spöken mest hela tiden. Och han är inte rädd för något. Förutom en sak – bäckahästen!

En dag kommer en ny häst till gården som heter Loke. Det är den största och snabbaste hästen de har sett. Men Jakob är övertygad om att Loke är en bäckahäst. Han har sett att Loke har huggtänder, och alla djuren på gården verkar rädda för honom. Roya säger att Bäckahästen inte finns. Men kan verkligen Jakob ha inbillat sig alltihop?

Julia och Chamir

Drömmen om Chamir

Vilken hästintresserad har inte drömt om en egen häst? Precis så är det för Julia. Hon drömmer om att Chamir på ridskolan ska bli bara hennes.

Chamir och sommarpokalen

En bok om hästar,käpphästar, vänskap, intriger, svek och försoning.

Det brinner, Chamir

En spännande bok för alla som älskar hästar men även för alla som är intresserade av miljö och klimat.


Faktaböcker

Får mormor komma hit? En bok om migrationsrätt

Får mormor komma hit? - En bok om migrationsrätt är en berättelse om en pojke som längtar efter sin mormor, men också en faktabok om migrationsrätt. 


Kontakta Angelica vid önskan om köp.

Fakta om käpphästar

I den här boken finns tips om hur du skapar en enkel käpphäst, bygger ett stall, tränar på olika sätt och hittar andra som älskar käpphästar.

Fakta om  kaninhoppning

I den här boken finns kul fakta om kaninhoppning och många bra tips till dem som vill lära sig mer om sporten.

Anton och Teitur

Nominerad till Sveriges författarförbunds detbutantpris Slangbellan för bästa debut 2017: 


"Angelica Öhrns Anton och Teitur är en vacker och driven uppväxtskildring, och en hästbok som både är trogen sin genre och uppfriskande oförutsägbar. Närheten mellan pojken och hans häst i en vuxenvärld som sviker är fint framskriven."