Mina böcker

När Julia blir fodervärd åt sin älsklingshäst Chamir flyttar hon från ridskolestallet till privatstallet. Förberedelserna inför Sommarpokalen pågår för fullt och snart ställs Julia inför ett dilemma. Ska hon offra sina gamla ridskolekompisar för att få hänga med de coola tjejerna som äger egna hästar. Eller vågar hon stå upp för sina vänner trots att det betyder att hon kanske inte får vara en del av det nya gänget? 


Chamir och sommarpokalen är den fristående fortsättningen på Drömmen om Chamir.


Den är utgiven av Ordalaget bokförlag och finns att köpa i bokhandeln, adlibris eller bokus

”Viktig, lärorik och berörande. Med säker hand kombinerar författarna en fin ramberättelse om en pojke som saknar sin mormor med fakta som vi alla bör känna till. Läs den tillsammans med ditt barn!” – Ingrid Jönsson, lärare och författareKhalil, Agnes och Lovisa är 10 år och bästa kompisar. De tycker om att leka hemma hos Lovisas mormor, som har en jättestor källare där de kan bygga kojor. Men de senaste veckorna har det inte känts roligt att gå hem till Lovisas mormor. Khalil kan bara tänka på hur orättvist det är. Lovisa kan träffa sin mormor hur ofta hon vill. Medan hans mormor är jättelångt borta i ett land där det är krig.


Barnens lärare märker att Khalil är ledsen och bjuder in en person som förklarar för klassen vilka som har rätt att bosätta sig i Sverige och vilka som kan få asyl. Men också vilka det är som bestämmer lagarna i Sverige.


Får mormor komma hit? – en bok om migrationsrätt är en berättelse om en pojke som längtar efter sin mormor men också en faktabok om migrationsrätt.


Boken är utgiven av Idus förlag. Den finns att köpa hos Adlibris och Bokus eller direkt från förlaget eller mig.

Provläs boken här.


Julia älskar hästar. Fritiden tillbringar hon i stallet och på ridskolan där älsklingshästen Chamir finns. Hennes stora dröm är att Chamir ska bli hennes alldeles egna häst. Men så rasar hennes tillvaro när hon får reda på att Chamir ska säljas. Hur ska Julia klara av att inte få träffa sin älsklingshäst mer? Eller kan hon kanske köpa Chamir för egna pengar?


Drömmen om Chamir är utgiven på Ordalaget bokförlag. Det är en bok för alla hästtokiga barn som drömmer om en egen häst. Du kan köpa den i din bokhandel eller hos Adlibris eller Bokus.


ANGELICA ÖHRN FÖRFATTARE

Kontakt: angelica(at)angelicaohrn.se

Instagram: @forfattareangelicaohrn

Facebook: @ohrnangelica

Anton och Teitur nominerades till debutantpriset Slangbellan för bästa debutbok 2017 med motiveringen:


Angelica Öhrns Anton och Teitur är en vacker och driven uppväxtskildring och en hästbok som både är trogen sin genre och uppfriskande oförutsägbar. Närheten mellan pojken och hans häst i en vuxenvärld som sviken är fint framskriven.Läs om den riktiga Teitur här.Anton och Teitur är utgiven på Kikkuli förlag

Den finns att köpa på Adlibris och Bokus.
© Copyright. All Rights Reserved.